Mijn persoonlijk procesdossier

Project: Coronaproof voortgezet onderwijs

Bij dit project ging het aan het begin heel goed en hadden we een planning gemaakt met duidelijke deadlines. Doordat de helft van onze groep thuis was en de helft op school ging het samenwerken uiteindelijk minder goed en merkte ik dat er niet zo goed naar de deadlines gekeken werd. Ons eindproduct was hierom ook niet echt fysiek gemaakt, maar we hebben het op Sketch-Up gedaan. Mijn doel is om bij het volgende project resultaatgericht te zijn, want deze keer bleven we zeker hangen bij het onderzoeksproces en hadden we maar drie weken voor het ontwerpproces. Iedereen heeft wel naar elkaar geluisterd bij dit project en dat heeft er zeker voor gezorgd dat onze samenwerking uiteindelijk wel goed ging.

Project: De duurzame upcycling lamp (DUL)

Bij dit project was de samenwerking heel goed en dat komt voornamelijk, omdat iedereen naar elkaar luisterde en resultaatgericht was. We hoefden bij dit project geen groot onderzoeksproces te hebben dus we konden ons heel goed focussen op het eindproduct. Iedereen was heel creatief bezig bij dit project en onze lamp zag er daarom ook heel goed uit. Volgende keer zou ik meer initiatief nemen, omdat ons product dan nog beter zou kunnen worden.

Project: Het slimste huis

Bij dit project ging de samenwerking goed, omdat we de taken goed verdeeld hadden. Een deel van onze groep ging zich focussen op de bouw van het huis en het andere deel op de inrichting. We hadden bijna geen discussies en luisterde heel goed naar elkaar. Volgende keer zou ik het misschien anders doen zodat iedereen steeds iets anders kan doen. Een week doe ik bijvoorbeeld iets aan de inrichting en de andere week iets aan de bouw.

Project: De invloed van zoutstress op planten

Hier ging de samenwerking niet heel goed. Ik had het gevoel dat iemand uit mijn groep helemaal niks deed en toen ik dat meldde bij de juf werd er niks aan gedaan. Ik heb eigen initiatief genomen en deze leerling aangesproken, maar dat hielp ook niks. Ik had het gevoel dat er helemaal niet naar mij geluisterd werd. Volgende keer zou ik er zeker voor zorgen dat mijn lerares er iets aan gaat doen en het er niet bij laten. Naast dit was het niet bepaald een leuk project waarbij we iets konden bouwen dus misschien was iedereen hierdoor minder gemotiveerd.

Project: Bouwen met biomimicry

Dit project ging heel goed en ik heb er bijna niks negatiefs op te zeggen. Volgende keer zou ik wel een planning maken zodat ik eerder kon beginnen met de maquette. Het eindproduct was uiteindelijk heel mooi en ik vond dat iedereen zijn creativiteit tot uiting heeft gebracht. Ik zou volgende keer beter naar anderen luisteren, want ik merkte wel vaak dat er iets nieuws aan de maquette werd gedaan terwijl er niks over afgesproken was.

Project: Roodlichtnegatie

Bij dit project hadden we er allemaal heel veel zin in en waren we al snel klaar met ons onderzoeksproces. We hebben echter eerst het verkeerde kruispunt gekozen en dat was onze eigen schuld. Ik zou volgende keer meer opletten en de opdracht beter doorlezen. Verder ging de opdracht heel goed, omdat we met elkaar konden samenwerken en echt naar elkaar gingen luisteren. We durfden ook nieuwe dingen te proberen zodat ons project nog beter werd.

Project: Het fileprobleem

Bij dit project zou ik de volgende keer meer initiatief nemen en de rest van de groep motiveren. Ons eindproduct kon nog beter worden als we meer onze best hadden gedaan. Er waren verder geen problemen met de samenwerking.

Project: De Willem I-sluis

Bij dit project had ik mezelf meer moeten motiveren. Ik vond het niet heel leuk om te doen, want we konden niet echt een maquette bouwen en onze creativiteit tot uiting brengen en dat vond ik heel jammer. Als ik mezelf meer had gemotiveerd dan zouden we samen een betere oplossing kunnen vinden voor het probleem.

Project: Onderweg naar een klimaatbestendig Nederland

Iedereen had heel veel ideeën bij dit project en wilde graag hun idee in de maquette zien. Ik zelf ook en daarom luisterde ik minder goed naar anderen. Ik zou dit volgende keer anders doen. We hebben onze ideeën wel gecombineerd en uiteindelijk heeft iedereen zijn idee in de maquette kunnen verwerken.

Project: Voedingsmiddel (Insecten)

Bij dit project hebben we ons iets te veel gefocust op de onderzoeksfase, maar we moesten opzicht ook best veel onderzoeken voordat we een ontwerp konden maken. Het plan was om het gerecht uiteindelijk te maken en dat hebben wij ook gedaan. Een deel van mijn groep wilde de insecten niet in hun huis hebben wegens persoonlijke redenen en dat was best wel irritant, omdat ik zelf het gerecht moest maken. De samenwerking ging goed, maar volgende keer zou ik mezelf meer richten op mijn besluitvaardigheid. We waren heel lang bezig om een recept te kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s