Project: De Willem I-sluis

Voor dit project moesten wij van onze opdrachtgever (gemeente Amsterdam) een oplossing vinden voor het probleem bij de Willem I-sluis in Noord-Holland. Het is hier heel druk en gevaarlijk, want fietsers en voetgangers lopen op een heel klein stukje grond en ze komen elkaar op de heen- en terugweg tegen. We mochten niks aan de infrastructuur zelf veranderen en dit maakte het wel ingewikkelder voor ons. Ik heb dit met een groepje van drie gedaan.

In ons vooronderzoek hebben wij vooral gekeken naar oplossingen die er al bestaan in andere landen en aan de hand van dit hebben wij ons eindproduct bedacht. Wij hebben gekozen om een stoplicht bij de brug te zetten, omdat die er nog niet is. Er zit een stoplicht aan allebei de kanten dus wanneer het groen voor jou is dan kan je naar de andere kant gaan en wanneer het rood voor jou is dan moet je gaan wachten. Het is ook niet meer mogelijk om fietsend over de brug te gaan dus als je een fiets hebt dan moet je afstappen en als een voetganger gaan oversteken. Dit is een simpel maar effectieve oplossing. We hadden ook een idee om een (smal) hekje in het midden van de weg te plaatsen, zodat fietsers niet af hoeven te stappen. Het nadeel hiervan was dat mensen met rolstoel of kinderwagen er niet langs konden dus daarom hebben we niet voor dit idee gekozen. Ik vond dit zelf niet zo een heel leuk project, omdat we weinig vrijheid hadden om het probleem op te lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s