Project: De Duurzame Upcycling Lamp (DUL)

Onze opdrachtgever (Indusigns) wilde dat we een duurzame lamp ontwerpen en uitwerken. Veel mensen gooien dingen weg terwijl het ook gerecycled kan worden tot bijvoorbeeld een lamp. Het creëert een grote berg afval die vermindert kan worden. We hebben onder andere gebruik gemaakt van recyclen en upcyclen. De bedoeling was om een LED lamp te ontwerpen die werkt op zonne-energie. Het moest er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar er moest ook rekening gehouden worden met gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van het product. Ons project heette ‘de Duurzame Upcycling Lamp’ (DUL). Ik heb dit gedaan in een groep van vier.

Voor ons vooronderzoek hebben wij een persoonlijk verslag geschreven over hoe je duurzame lampen moet maken en welke duurzame lampen er al zijn. Mijn groepje heeft daarna allemaal aparte lampen ontworpen en daarna hebben wij onze ideeën samengevoegd en uitgewerkt tot één lamp. We zijn ook naar Indusign gegaan om meer inspiratie op te doen. Toen we ons uiteindelijke idee hadden hebben wij er een technische tekening van gemaakt en het uiteindelijk in het echt nagemaakt. We hebben allemaal materiaal meegenomen van thuis, zoals een gebruikte fles van plastic. Normaal hadden we deze fles gewoon in de prullenbak gegooid.

We hebben gekozen om een bureaulamp te maken. De ‘kop’ van onze lamp is gemaakt uit een deel van een plastic fles. De standaard van de lamp is gemaakt van herwonnen hout en heeft een grijze kleur, omdat het een bureaulamp is en niet te veel hoort af te leiden. De hoogte van de lamp kan makkelijk aangepast worden, omdat het los vastgeschroefd is. In de lamp zit ook een leuk patroontje, zodat het er aantrekkelijk uitziet voor de consument. Onze lamp werkt op zonne-energie. Ik vond dit een leuk en interessant project. Ik heb veel geleerd over het recyclen en upcyclen van producten en zal er zeker meer op letten in de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s