Project: Coronaproof voortgezet onderwijs

Onze opdrachtgevers (de schoolleiding van het Metis Montessori Lyceum en Stichting Technasium) wilde dat we een oplossing bedachten om de school coronaproof te maken.  Ons project heet ‘Coronaproof voortgezet onderwijs’. Het coronavirus is zeer besmettelijk en heeft er onder andere voor gezorgd dat de scholen dicht moesten gaan. Dit geeft de leerlingen natuurlijk een grote achterstand. Er zijn al veel ideeën om de school coronaproof te maken, maar er kunnen altijd nog meer ideeën bedacht worden. Onze vraagstelling luidt: ‘Een advies voor de onderwijsinstelling hoe het schooljaar na de zomervakante eruit moet komen te zien. De Opdrachtgevers verwachten dat de slimme oplossingen uit het advies als ingrediënten dienen voor een voorlichtngsflmpje. Dit flmpje kan door de schoolleiding gebruikt worden en worden aangeboden aan premier Rute om verder beleid voor scholen te ontwikkelen.’

Wij hadden een zeer uitgebreid vooronderzoek. We hebben in ons vooronderzoek gekeken naar het coronavirus, de organisatie, didactiek en data en sensoring. Aan de hand van dit hebben wij een programma van eisen opgesteld die grotendeels gebaseerd was op de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). We hebben veel mensen gevraagd wat hun ergernissen waren in deze tijd en merendeel zegt dat ze last hebben van de kou. Ramen en deuren staan continu open en daardoor wordt het erg koud.

Wij hebben samen gebrainstormd en al onze ideeën samengevoegd tot een product. We hebben dit idee nagemaakt op Sketchup en het uitgelegd in een voorlichtingsfilmpje. Het coronavirus is er al een tijdje en we kunnen daar niet veel aan gaan doen. Wij vonden dat er al genoeg ideeën gericht waren op het tegengaan van de verspreiding van het virus en minder naar het comfortabeler maken voor de mensen. Uiteindelijk heeft dit virus een hele grote impact op hen.

Ons product heet ‘HeatCo’. De ramen in de oudbouw van onze school zijn erg klein. Het is de bedoeling om deze te verwijderen en er een (ventilator)box in te plaatsen. Deze box heeft aan beide kanten klapdeuren waar de lucht in en uit kan gaan. Koude lucht van buiten wordt in deze box verwarmd naar 21 graden en de nu warme lucht stroomt het gebouw binnen. Sensoren in de box geven aan wanneer de lucht 21 graden is en signaleert aan een andere sensor dat de lucht naar binnen kan gaan. De warmtepanelen zitten aan de bovenkant, onderkant en in het midden van de box. Ik vond dit niet zo een leuk project, omdat we door het virus de helft van de tijd niet op school waren om intensief aan dit project te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s